Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Sakslane reformib Eesti muusikaraadiojaamu

Gea Velthut-Sokka 28. aprill 2004, 00:00

Kolm aastat Eestis elanud Ostermann toodab siit Saksa partei FDP propagandat edastavat internetiraadiot ning asub nüüd muutma konkureerivate raadioproduktsioonifirmade Trio LSL Raadiogrupp ning Sky Media vähetulusate jaamade sisu. Ostermanni ülesanne on luua omasaated Triole kuuluvale automaatjaamale Uuno Pop ning Sky Media noortele suunatud Energy FMile.

?Olen kümme aastat töötanud Saksamaa raadiojaamades, nii väikestes kui ka suurtes. Usun, et oskan eestlastele midagi uut pakkuda,? põhjendas Ostermann oma huvi siinsete raadiojaamade kohta. Initsiatiiv tuli tema poolt ? aasta algul võttis ta jaamade juhtidega ühendust ning esitas kavad, kuidas kuulajaid juurde võita.

?Usun, et tegemist potentsiaalsete jaamadega,? kinnitas ta. Juunis alustabki Energy FMis uus saade ?Capital Dance? ning Uuno Popis ingliskeelne programm ?Capital Radio?.

?Energy FMis on ingliskeelne saade olemas ning see on väga kuulatav. Tallinnas elab aina rohkem välismaalasi, neile sellised programmid suunamegi,? selgitas Ostermann.

Saatejuhtidega programmid vajavad raha, Uuno Popil pole isegi oma stuudiot. Sakslase sõnul investeerib osa raha tema ning osa raadiojaamad. ?Ei ole nii, et üks ostab teiselt teenust, see on palju keerulisem.? Vastutasuks on tal õigused oma toodetud programmidesse reklaami müüa.

Kas ta loodab sellise äriga jõukaks saada? Pikk naer. ?Kes ei sooviks,? ütles Ostermann lõpuks. Keeldub aga avaldamast, kui palju ta jaamadesse investeerib ning kui suurt reklaamikäivet oma programmidelt saada loodab.

?Ma teen lihtsalt raadiot. See on asi, mida ma oskan. Ja Eestis teen seda seetõttu, siin ma elan ja siin mulle meeldib,? selgitas ta. Eestist kaugemale ta ei vaata ja naaberriikidesse raadiojaamade programme saneerima ei tõtta.

Sky Media peadirektori Ilmar Kompuse sõnul ootab ta Ostermannilt, et see tooks kohalikule raadioturule rohkem läänelikku hingamist. Seni on olnud matkija rollis. ?Energy FM on meil jäänud vaeslapse ossa, Ostermann tuli seda programmi väärtustama,? ütles Kompus.

Trio LSL Raadiogrupi juhataja Priit Jõgi hinnangul olid sakslase ideed piisavalt huvitavad, et temaga koostööd teha.

?Väga entusiastlik, usub oma töösse, teab raadiost palju,? loetles Jõgi.

Võimalikku huvi raadiojaamu ära osta Ostermannil pole ning Trio kasumit teenivat Uuno Popi ka ei müüks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:23
Otsi:

Ava täpsem otsing