Kütusemüüjad liiguvad ajast ees

Tõnis Oja 03. juuni 2004, 00:00

Tundub, et suuremate kütuse jaemüüjate mõtted liiguvad turbokütuse jõul, sest teisipäevasele toornafta hinna tõusule reageeriti kiiremini, kui seda jõudsid teha kütuste hulgihinnad Rotterdami sadamas.

Tõsi ta on, nafta hind kerkis Londoni börsil teisipäeval üle 6 protsendi, uuele, 13,5 aasta rekordtasemele. Kuid naftasaadused ei ole Euroopas börsikaup ning bensiini, diislikütuse, masuudi ja teiste kütuste hinnad reageerivad toornafta hinna liikumisele viivisega. Pliivaba bensiini hind Rotterdami sadamas, mis on kütuste hulgihinnaks Loode-Euroopas, oli eile hommikuks kerkinud vaid 3% ning võrreldes mai keskpaiga seisuga oli hoopis üle 5% madalam.

Kui aga võtta arvesse ka vahepeal toimunud dollari kursi langus, on bensiini hulgihind maikuu algusega võrreldes jäänud samaks, nädalatagusega võrreldes aga langenud tervelt 38 sendi võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing