veel kaks veergu

Tõnis Oja 28. juuni 2004, 00:00

USA majandus kasvas esimeses kvartalis täpsustatud andmetel 3,9 protsenti, mis on vähem kui esialgse hinnangu kohased 4,4 protsenti, teatab Bloomberg. Poole protsendipunktiline täpsustus oli tingitud suuremast inflatsioonist kui esialgu arvati ning esialgsest hinnangust suurem import. Ameerika Ühendriikide kaubandusdefitsiit kasvas aprillis kõigi aegade kõrgeimale tasemele 48,3 miljardi dollarini tänu eelkõige suurele autode ja tarbekaupade impordile.

Sel nädalal toimuval USA keskpanga rahapoliitikat kujundava Vabaturu Komiteelt oodatakse baasintressi tõstmist vähemalt 0,25protsendipunkti võrra. Praegu on see 1,0 protsenti.

Royal Dutch/Shell sai uue finantsjuhi ABBst

Euroopa naftagigandi Royal Dutch/Shell uueks finantsjuhiks saab Peter Voser, kes viimased kaks aastat töötas samal ametikohal Sveitsi-Rootsi tööstuskonglomeraadis ABB.

Enne ABBs töötamist töötas Voser Shelliga 20 aasta väga erinevatel ametikohtadel, kaasa arvatud grupi peaaudiitor.

2002. aastal, mil Voser ühines ABBga, oli tööstuskonglomeraat finantsraskustes. Koos ABB tegevjuhi Jürgen Dormanniga kootasid nad tegevusplaani ning on selle kahe aasta jooksul taastanud ettevõtte stabiilsuse ning usaldusväärsuse, kirjutab Financial Times. Analüütikute sõnul peaksid võlakirjad saama aasta lõpuks investeerimisreitingu.

Royal Duch/Shellis tekkis juhtimiskriis aasta alguses pärast seda, kui kontsern hindas alla kompaniile kuuluvaid nafta- ja gaasivarusid, mille tõttu on lahkunud kolm Shelli juhatuse liiget. Endine finantsjuht Judy Boyonton lahkus ettevõttes aprillis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing