Killandi ja TV1 haldur loobivad süüdistusi

Holger Roonemaa 14. juuli 2004, 00:00

Kohtumenetluses on pankrotipesa hagi Rait Killandi suhtes, milles süüdistatakse Killandit ameti kuritarvitamises ning üle 10 miljoni krooni kahju tegemises ettevõttele. Süüdistuse kohaselt on Killandi andnud ilma tagatiseta laenu offshore-firmadele ning ostnud sisse põhjendamatuid teenuseid näiteks Liechtensteini firmadelt, mille tegeliku saamise kohta puuduvad igasugused andmed.

?See on absurdne, millise hagi ta (pankrotihaldur Erik Savi ? toim.) on minu vastu kohtusse saatnud. Üks absurdsemaid asju, mis ma oma elus kuulnud olen,? ütles Killandi.

Killandi sõnul on kõik 10 miljonit krooni, mille taskusse panemises teda süüdistatakse, kantud üle ettevõttele Baltic Acquisition House, kust TV1 ostis kahe aasta jooksul kõik oma filmid ja seriaalid. ?Küsige ükskõik millise Läti või Leedu telekanali käest ja nad kõik teavad seda firmat,? lausus Killandi.

?Meie juhatusest lahkumise ajal olid kõik vastavad lepingud ja arved olemas, enam väidetavalt ei ole,? ütles Killandi ning lisas, et väga lihtne on ju pankrotihalduril vajalikud dokumendid välja võtta ning seejärel teatada, et neid ei ole olemas olnudki.

?Me informeerisime politseid, et haldur on need dokumendid kaotanud ja politsei algatas kriminaalasja,? rääkis Killandi. Küsimusele, kas pankrotihaldur varjab neid dokumente teadlikult, vastas Killandi: ?Mina pole seda öelnud.?

Eesti Sõltumatu Televisiooni ASi pankrotihaldur Erik Savi ütles, et Killandi lihtsalt ei suuda ära tõestada, et tema ei ole firmale kahju tekitanud ning seetõttu võtab ta ette meeleheitlikke katseid enda päästmiseks. ?Killandi huvi on, et tema vastu hagist loobutaks. Kui seda tehakse, siis pankrotipessa vara ei laeku ja võlausaldajad jäävad ilma suurest osast varast,? rääkis Savi.

?Alguses politsei keeldus kriminaalasja algatamast, aga kuna Killandil oli hea esindaja Viktor Kaasiku näol, siis prokuratuur otsustas, et asja tuleb uurida,? ütles Savi.

?Kõik paberid, mis TV1st leitud, on üles kirjutatud kaustade kaupa ja politseil on ju väga lihtne kontrollida, kas Killandi nimetatud dokumendid on seal nimekirjas või mitte,? rääkis Savi.

Lisaks esitas maksu- ja tolliamet käesoleva aasta mais süüdistuse TV1 endistele juhtidele Rait Killandile, Vallo Toometile ja Raul Rebasele ümbrikupalkade maksmist puudutavas kriminaalasjas. Uurimine käsitles ümbrikupalkade maksmist 1998. aasta augustist kuni 1999. aasta detsembrini, mil telekanali omanik oli Ühispank.

Savi ütles, et ta loodab kogu Eesti Sõltumatu Televisiooni ASi ehk TV1 pankrotimenetlusega lõpuni jõuda umbes aasta jooksul. TV1 vastu on nõudeid kokku 11,2 miljoni krooni eest ning suurimad võlausaldajad on Ühispank kolme miljoni krooniga, Rait Killandi 2,5 miljoni krooniga ning Levira AS ligikaudu kahe miljoni krooniga.

Kui suured on võimalused, et võlausaldajad oma vara tagasi saavad, ei soostunud Savi ütlema.

TV1 pankrot kuulutati välja 2002. aasta alguses.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing