Uus ülesanne

ÄP 30. august 2004, 00:00

Eestis asuvas välisosalusega ettevõttes kehtestas emaettevõte nn maatriksjuhtimissüsteemi: 15 riigis asuvad haruettevõtete juhtivad spetsialistid allutati otse emaettevõtte vastavatele direktoritele ? raamatupidajad finantsdirektorile, turundusjuht turundusdirektorile, laoinimesed logistikadirektorile jne.

Mingi aja möödudes märkas Eesti kontori juht, et kõik seni ühte vankrit vedanud töötajad on killustunud omaette tegutsejateks, juhindudes enamjaolt kaugelt tulevatest juhtnööridest (mis sageli kohalikke olusid arvesse ei võtnud). Nii oli ta jõudnud seisu, kus väike ettevõte (14 inimest) allus rohkem emaettevõtte alljuhtidele kui talle. Kohalikule juhile jäi administratiivne roll, sest alluvatele oli tekkinud ju kaks paralleelset juhti.

Ühine eesmärk, mille nimel oldi palju pingutatud, oli kadumas, sest tihti täideti korraldusi, mille vajalikkust ning mõttekust ei suudetud emaettevõtte suuruse ja hajutatuse tõttu tajuda.

Eesti kontori juht otsustas lahkuda. Mida ta oleks saanud või võinud teha tekkinud olukorras?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing