Sularaha ja maksekaarte ei tasu teineteise vastu mängida

Mati Feldmann 10. september 2004, 00:00

Eilse Äripäeva uudise järgi on pankade ja kaupluste suhted pingelised maksekaartide kõrge teenustasu pärast. Kutsuksin üles pooli rahu säilitama: kaupmehi mitte tegema erinevaid hindu ja panku teenustasuga mitte vinti üle keerama.

Kaotaksid ju mõlemad ? ühel väheneks kauba- ja teisel kaardimaksete käive. Lisaks tarbija, keda sunnitakse sularaha kaasas kandma.

Üldse jätab vahetegemine sularaha ja kaardimaksete vahel kahtlase mulje: nagu mõnes banaanivabariigis on sularahas maksta odavam seetõttu, et riigimaksud võivad oodata. Meid külastavad välisturistid võivad ju sama mõelda, või veelgi enam ? kogeda äratundmisrõõmu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing