Kindlustamine pole just populaarne

Mati Feldmann 14. september 2004, 00:00

Olgem ausad, et riskide vastu kindlustamine tuleb harva meie sisemisest veendumusest, vaid ikka välisest survest ? kindlustamise kohustuslikkusest.

Eluasemelaenu intressi määramisel, kas võtta nn ujuv või fikseeritud intress, on inimesele vabad käed jäetud ja tagajärg ongi käes. Fikseeritud intressiga laenu ? tõsi, kümneks aastaks, mitte laenuperioodi lõpuni ? on võetud vaid protsent-paar kogu laenuportfellist. Enesekindlalt ja raha hetkel säästes oleme jätnud end turujõudude meelevalda. Mina ise ka.

Kõige vähem kutsun üles siin midagi kohustuslikuks tegema. Ent olgem valmis: kui pärast kaua kestnud intressipõuda peaks tulema üks korralik üleujutus, mis meie ?laenusaagi? rikub, pole kellelegi näpuga näidata.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing