Majanduskasv ootuspärane

ÄP 29. september 2004, 00:00

Suprema analüütiku assistendi Anet Tombergi hinnangul näitab teise kvartali majanduskasv stabiilsust. ?Põhimõtteliselt oli selline tulemus oodatud,? ütles Tomberg. ?Tegemist on mitte väga tugeva, kuid kindla tulemusega.?

Tombergi sõnul võib teise kvartali suurimaks mõjufaktoriks pidada aprilli impordinumbreid, mis ajasid kasvu natuke tasakaalust välja. ?Trendid tunduvad väga head olevat, arvata on, et ka järgmistes kvartalites suhteliselt stabiilne tugev kasv jätkub.? 2004. aasta majanduskasvuks ennustab Suprema 5,8% ning järgmisel aastal kasvab majandus nende hinnangul 5,2%.

Rahandusministeeriumi pressiteate kohaselt oli Eesti majanduskasvu mootor teises kvartalis sisenõudluse areng. Sisemajanduse koguprodukti kasvu turuhindades mõjutas negatiivselt käibemaksu laekumise vähenemine seoses maksustamismomendi edasilükkumisega ELi siseselt impordilt, mistõttu netomaksud vähenesid viiendiku võrra eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes.

Eesti majanduskasv ületas teises kvartalis ELi majanduskasvu 3,6 protsendipunkti võrra, jäi aga alla Läti ja Leedu kasvule, mis olid 7,7 ja 7,3 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing