Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Pahavara leidub enamikus Windowsit kasutavates koduarvutites

ÄP 04. november 2004, 00:00

Kodused internetikasutajad pole sugugi nii kaitstud, kui nad ise arvavad. USA valitsuse tellitud uuring näitas, et 77 protsenti küsitletutest oli kindel oma arvuti turvalisuses. Kontrollimisel selgus, et paljudel ei olnud arvutis tulemüüri ning viirustõrje oli kaua uuendamata. Ühest uuritud koduarvutist leiti töötamas üle tuhande nuhkvaraprogrammi, kirjutab AP.

Sageli tekivad probleemid arvutikasutajate ning tarkvarafirmade vastastikustest süüdistustest. Kasutajad süüdistavad tarkvaratootjaid ebaturvaliste toodete pakkumises, tootjad omakorda tarbijaid vastutustundetus suhtumises turvaprobleemidesse. Ilmselt oleksid uuringutulemused sarnased ka mujal, sh Eestis.

Selliste uuringutulemuste põhjal võib teha ühe täiendava järelduse ? hoolimatut suhtumist oma arvutisse võivad endale lubada pigem turvalisemate operatsioonisüsteemide kasutajad. Linux, MacOS või muud Unixil põhinevad keskkonnad on rünnakutele ning pahavarale oluliselt vastupidavamad. Microsofti operatsioonisüsteemi Windows kasutajad peavad oma arvuti tervise eest palju rohkem hoolitsema.

Äripäeva äsjasel vabavaraseminaril juhtisid mitmed esinejad tähelepanu asjaolule, et valdavaks muutunud Windows ei ole kunagi olnud kõige täiuslikum ega ainus olemasolev platvorm.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing