Kolm vaatust “Argipäevast” teater-restoranis Gloria

Heidi Vihma 20. jaanuar 2006, 00:00

Detsembrikuus mängis Vene Draamateater restoranis Gloria etendust “Palju õnne argipäevaks”. Et teatrid ikka aeg-ajalt uusi mängupaiku otsivad, sellega oleme juba harjunud. Restoranidesse on nad seni väga harva juhtunud.

Näidendi “Palju õnne argipäevaks” on kirjutanud Jaan Tätte ja lavastanud Roman Baskin. Õhtusöögi menüü koostas Dmitri Demjanov. Näitlejatena osalesid LarisUsa Savankova, Aleksandr IvaOkevitO, Ljubov Agapova ja Oleg RogatOev. Kelnerite ja ettekandjate nimesid pole eraldi välja toodud, nende rollidki väikesed.

“Palju õnne argipäevaks” on komöödia abielupaarist, kelle elu on liiga kaua olnud rahulik ja mõnus. Naine toob reisilt kaasa oma uue suure armastuse, veidra mehe Manfredi ja teeb ettepaneku, et nad võiksid kolmekesi koos hakata elama. Humoorikas ja südamlik lugu, mõne aja eest mängis seda ka Tallinna Linnateater. Esimene vaatus oli tavaline teater – näitlejad rääkisid, liikusid, nagu ikka. Teises vaatuses istusid nad enamasti lauas, sõid ja jõid ja rääkisid, vaatajad poolkaares nende ümber, aga veel mitte laudade ümber.

Kolmas vaatus algas siis, kui näitlejad koju läksid, külalised lauda istusid ja kelnerid tegevusse asusid. Meister Demjanovi menüü oli hilist õhtusöögiaega arvestades kerge: aperitiiviks jahutatud Pommeau de Normandie, kalvadosi ja siidri segujook, eelroaks Caesari salat koos Hugeli Gentil veiniga. Pearoaks oli kerge kanafilee Burgundia moodi – kana rinnatükk kartulipannkoogi ja seenekastmega – ja desserdiks valik magustoite: kreembrülee, Ookolaadivaht ja laimi-Oampanja sorbee. Mõnel korral sai õhtusöögi juurde ka Otsa-kooli noorte muusikute kontrabassi ja vibrafoni duot nautida. Nende stiil ja muusikavalik sobisid Gloriasse erakordselt hästi. Kokku anti detsembrikuu jooksul Glorias 13 etendust. Teatrisaaliks kohandatud valgesse saali mahub 80 külalist, rohkem kui pooled neist jäi tavaliselt ka õhtusöögile.

Gloria majaperenaine Eda jäi teater-õhtusöögiga väga rahule: “Nende õhtute külalised on natuke teistsugused kui tavaliselt. Teater toob restorani ka neid inimesi, kes muidu tavaliselt meil ei käi. Kuigi venekeelne etendus, on publiku hulgas väga palju eestlasi, on eestlaste-venelaste segaseltskondi, on ka ainult eestikeelseid laudkondi.”

Muu hea hulgas kiidetakse ka restorani valge saali head akustikat, kõik on hästi kosta, mingeid lisavahendeid pole vaja olnud.

Glorial on koostöö Vene Draamateatriga esimene kogemus teatri ja õhtusöögi ühendamisel. Muide, Euroopa suuremates linnades on selline kunstivorm laialt levinud.

Seekord tuli initsiatiiv Vene Draamateatrilt, kelle oma maja on kevadeni remondis. Aga kuna teater ja restoran nii hästi kokku sobisid, loodetakse, et ettevõtmine ei jää viimaseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:36
Otsi:

Ava täpsem otsing