Norra kitsejuust Gudbrandsdalsost

Heidi Vihma 20. jaanuar 2006, 00:00

Harjumatult magusa maitsega, väga erinev kõikidest tavapärastest juustudest. Tehtud lehma- ja kitsepiimast. Pruuni värvi rasvane juust (rasvasus 29%), traditsiooniline Norra toode aastast 1860. Laagerdub vähemalt 6 kuud. Süüakse õhukeste viiludega röstsaial, mõnedel kinnitustel sobib juustuga koos saiale ka maasikamoosi panna. Kasutatakse ka metsloomaliha kastmetes.

Maitse on väga eriline, magus. Lõhnab karamelli järgi ja kleepub nagu iiriskomm. Magus maitse tuleb juustule sellest, et piima kuumutatakse niipalju, et piimasuhkur hakkab karamelliseeruma.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:36
Otsi:

Ava täpsem otsing