Ifo-indeks tõstis aktsiaid

Peeter Teder 26. jaanuar 2006, 00:00

Aktsiad Euroopas tõusid tänu Saksamaa äriusaldusindeksi oodatust paremale kasvule ning firmade kasumitele, mis ületasid analüütikute ootusi.

Saksamaa Ifo Instituudi jaanuari äriusaldusindeks kerkis detsembrikuu 99,7 punktilt 102 punktini. Analüütikud olid prognoosinud vastavaks näitajaks 99,8 protsenti. Indeksi hea kasv näitab, et tööstus- ja teenindussektor on jõudsalt arenemas ja investorite usaldus on viimaste aastate suurim.

Oodatust parematest majandustulemustest teatasid tarkvaratootja SAP, Banco Bilbao ja moefirma Hugo Boss. SAP teatas, et ootab alanud aastalt 17protsendilist puhaskasumi kasvu. Firma neljanda kvartali puhaskasum küündis 619 miljoni euroni (9,7 miljardi kroonini). SAPi aktsia tegi 8,6protsendilise hüppe ning väärtpaber maksis 159,52 eurot. Banco Bilbao neljanda kvartali kasum kasvas 46 protsenti ja aktsia tõusis selle peale 2,5 protsenti. Banco Bilbao aktsia maksis 15,44 eurot. Hugo Bossi aktsia hind kerkis 6,3 protsenti ning maksis 32,35 eurot. Firma teenis eelmisel aastal 23 protsenti rohkem kasumit kui 2004. aastal.

Langevatest aktsiatest oli märkimisväärseim maailma suurimate ravimifirmade hulka kuuluv Sanofi-Aventis. Firma aktsia hind alanes 0,9 protsenti ning väärtpaber maksis 73,2 eurot.

Ka USA börsid alustasid päeva tõusuga. Tõusu toetasid analüütikute ootusi ületanud tulemused sellistelt firmadelt nagu Colgate ja ConocoPhillips ning alanev nafta hind. Colgate'i neljanda kvartali kasum aktsia kohta tuli 69 senti, mis oli 1 sendi võrra parem analüütikute keskmistest ootustest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing