ÄP 5 aastat tagasi: Ericssoni otsus paneb vene naised koondamishirmu tundma

ÄP 27. jaanuar 2006, 00:00

Ericsson tegi karuteene sadadele Eesti venelannadele, kes töötavad Ericssoni allhankija Elcoteqi Tallinna tehases ning keda ohustab nüüd koondamine ja kindlast sissetulekust ilmajäämine, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

"Kuuldused tulevatest vallandamistest käivad juba ammu," rääkis eile üks Elcoteqi töötaja. "Vähemalt 400 inimest jääb tööta, jumal tänatud, et mul on pikaajaline tööleping sõlmitud."

"Tegelikult on kogu see jama Ungari tehase tõttu. Seal oli hiljuti kontroll ja Ericssoni esindajad leidsid sealt väga palju pisivigu ja praaki, ungarlaste töö ei vastanud kvaliteedinõuetele. Nende tõttu langes vari ka meie tehasele, kuigi meie pole milleski süüdi - meid kontrollitakse pidevalt, aga meie töötame ungarlastest paremini. Teeme rasket tööd kolmes vahetuses," jätkas ta. "Meie pidanuks kolima varsti uude hoonesse, arvatavasti kolimegi, aga täismahus tööd vist ei tule."

Hetkeseis: Elcoteqil on Tallinnas kaks tehast, tööd jätkub.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing