Raietöö maailma tippvõistlus toimub tänavu Otepääl

Ain Alvela 30. jaanuar 2006, 00:00

Eelmisel nädalal kirjutasid raie MMi korraldustoimkonna liikmed Eesti Metsaselts, Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), OÜ Husquarna Eesti ja AS Stora Enso Mets alla koostöölepingu, mille alusel jaotatakse konkreetsed ülesanded, kes kuidas raietöö maailma tippsündmuse ettevalmistamises ja läbiviimises osaleb.

"Lisaks sportliku elamuse pakkumisele võimaldavad võistlused esitleda ka uusimat professionaalset raietehnoloogiat, -tehnikat ja -turvavarustust," märgib võistluste korralduskomitee esimees, RMK metsamajanduse turundusjuht Ulvar Kaubi. "Võistlusi kavandades ja läbi viies pööratakse erilist tähelepanu töövõtete ohutusele, mis on ka üks hindamiskriteeriume."

Kaubi sõnul on raietööliste maailmatasemel võistlused läinud aastatega üha sportlikumaks, et võistlustel edukalt esineda, ei pea tingimata olema elukutseline metsamees, küll aga on möödapääsmatu treeningutega oma võistlejameisterlikkuse lihvimine.

Raie maailmameistrivõistlusi korraldatakse igal aastal alates 1970. aastast. Nende läbiviimise ajendiks oli alguses bensiinimootorsaagide kasutuselevõtmine ja ülikiire levik kogu maailma raietööliste seas. Mullu toimus MM Itaalias, kust näiteks Eestit esindanud Taavi Ehrpais naases individuaalarvestuse 4. kohaga. Eestis on siseriiklikke raietööliste kutsemeisterlikkuse jõuproove peetud aga juba alates 1969. aastast.

Tänavu kevadel ja suvel toimub Eestis ka kolm kohalikku võistlust, mille kaudu selgitatakse välja need kolm seeniori ja üks juunior, kes meie raietöölisi kodusele MMile esindama pääsevad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing