ÄP 5 aastat tagasi: Majanduse mootorid - gasellid - fookusesse

ÄP 02. veebruar 2006, 00:00

Äripäeva koostatud Gaselli TOP, mille avaldasime 31. jaanuaril 2001, näitas, et Eestis on arvukalt väike- ja keskettevõtteid, mis väärivad tunnustust, kuid mida avalikkus pole märganud.

Gasellid on ettevõtted, mis on suutnud kolme aasta jooksul suurendada oma käivet või kasumit vähemalt 50%. Kokku oli 1997-1999 Eestis selliseid firmasid 667. Gasellid väärivad tunnustust mitmel põhjusel: loovad kõige rohkem uusi töökohti, maksavad riigile iga aasta üha enam kasvades ka suuremaid makse - gasellid on kogu majanduse mootor.

Gaselli TOP: 1. koht: kõige kiiremini arenenud, Rakveres asuv ettevõte Reet Oil OÜ (impordib Venemaalt õlisid). 2. koht: Harju-Ristil asuv ahvena- ja kohafilee tootja TÜ Püünis, kes ekspordib kogu toodangu. 3. koht: Viljandis asuv AS Hansa Candle, kellest on saanud Euroopa suurim õueküünalde tootja.

Hetkeseis: Värskeimas Gaselli TOPis on esikolmikus uued firmad: 1. kohal on Tartus asuv metallivaluga tegelev EBÖ, 2. kohal samuti Tartu firma, Viljavedaja OÜ, ja 3. kohal Järvamaal jäätmekäitlusega tegelev Väätsa Prügila AS.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing