Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Puhta toidu saatkond Aias

Heidi Vihma 17. veebruar 2006, 00:00

Aga selles aias ongi toit tähtsam kui taimed - Aed on uus restoran Tallinnas Rataskaevu tänaval. Restorani mänedžer, peaideoloog ja omanik on Peeter Jalakas, kellele uus restoran on loogiline jätk Ökosahvrile ja tervisliku toidu väärtustamisele.

Puhta toidu saatkond - nii tutvustab ennast Aed. Suur osa restoranis kasutatud toorainest on ökomärgiga.

Kõik ei mahu ökomärgi alla, aga tooraine päritolu peetakse oluliseks ja välja valitud on parim, siin tähendab see tervislikuim.

Menüüs on tavalisest rohkem taimetoite, kuid mitte ainult. Liharoogasid on kolm: põdralihast, metsseast (loomulikult ökotoodang, puhtal metsatoidul mõlemad kasvanud) ja lambast.

On ka kalaroogasid, huvitavaim ehk sinepiseemnetega võikala kõrvitsa-suvikõrvitsa hautise ja kukeseentega.

Veel mõned nopped menüüst: hirsivorm selleri ja riisikatega, kikerherned vetikarullil, speltapenned roheliste köögiviljadega. Silgusupp, seenesupp.

Restorani köögis ei kasutata sellised võtteid ja vahendeid, mis toidu ehedat maitset kahjustavad: seal ei ole fritüüri ega mikrolaineahju. Tugevaid maitseaineid ei kasutata. Vähe sellest - üheski roas pole muna, piima ega nisujahu. Nisujahu on ainult kuklites, pastatooted on speltanisust. Ja toitude koostisosad on kõik kirjas, nii saavad endale sobiva välja valida ka dieedipidajad ja paastujad.

Loodetavasti ei kõla see kõik haigladieedina? Veinikaart on pikk ja pühendunult koostatud. Kõik õlled ja veinid on puhtalt toodetud ehk ökomärgiga. Lisaks veini ja toidu kokkusobitamisele võtab Aed enda hooleks ka mahlade ja toitude kooskõlastamise.

Menüüs jäid silma artišokitoonik, sojajook ja riisijook.

Aia on kujundanud restoraniomanik Peeter Jalakas ise, kasutatud on ainult looduslikke materjale ja värve.

Seintel on igavesti muutuvad maalid, täpsemalt klassikalises maaliraamis ekraanid, kus vahelduvad pildid maailma kunstišedöövreist. Ilus ja hubane on seal. Restoranis on 50 kohta, suvel saab ruumi juurde siseõues.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:37
Otsi:

Ava täpsem otsing