Õnnetus Kunda tselluloositehases keskkonda ei kahjustanud

Kadi Heinsalu 27. märts 2006, 00:00

Ööl vastu laupäeva purunes Estonian Celli 1500 m3 suurune puitmassimahuti seni teadmata põhjustel ja puidumass kukkus kõrgelt alla, teatas ettevõte laupäeva õhtul. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud. Vedelat puitmassi oli valgunud tehase territooriumile ja tootmishoone põrandale.

Langevad kandekonstruktsioonid vigastasid ka tootmishoones asuvat väävelhappemahutit. "Väävelhapet valgus välja, aga see jäi mahuti ümber betoonist vanni," rääkis Estonian Celli tegevjuht Margus Kohava eile. "Kukkumise hooga väike kogus läks heitvete kogumise süsteemi, kuid suunati sealt avariibasseini. Halva asja juures hea lõpp."

Kohava lisas, et tehasel on kindlustuskate nii ehituslikele riskidele kui ka ärikatkestusele ja kaks kindlustusseltsi olid juba eile asja uurimas. Seni ei ole teada, mis oli õnnetuse põhjuseks, ja Kohava sõnul ei tohi kindlustuse pärast ka ise praegu midagi puutuda, et uurida, mis võis juhtuda.

Samuti ei ole teada õnnetuse tekitatud rahaline kahju.

Tootmises jääb Kohava sõnul kaks nädalat vahet sisse, kuid tehase pidulikku avamist või lepingujärgset käivitusaega aprilli lõpus õnnetus edasi ei lükka. "Töötame vahelahenduse kallal, mis võimaldaks protsessi kiire taaskäivitamise 2-3 nädala jooksul," lausus ta.

Tselluloositehas on 2,2 miljardi krooniga Eesti üks seni suuremaid välisinvesteeringuid. Põhiosa eelarvest maksavad seadmed, mis tuuakse kohale maailma eri nurkadest - USAst, Austriast, Rootsist, Soomest, Kanadast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing