ÄP 5 aastat tagasi: Warren Buffett: USA aktsiad ikka ülehinnatud

ÄP 28. märts 2006, 00:00

USA investeerimisguru Warren Buffett teatas, et paljud USA aktsiad on endiselt üle hinnatud ja peaks veel odavnema, et ta otsustaks neisse raha paigutada, kirjutas ÄP viis aastat tagasi.

Berkshire Hathaway juht ja üks osanikest Buffett ütles, et ei tunne USA aktsiate vastu erilist huvi. "Me ei osta eriti aktsiaid. Me ostame rohkem lennukeid kui aktsiaid," lausus ta. Buffett ütles, et hakkaks taas aktsiaid ostma, kui ettevõtteid müüdaks turul nende tegelikust väärtusest odavamalt. Buffett kinnitas taas kord oma usaldamatust kõrgtehnoloogiaettevõtete suhtes, öeldes, et ei ole ostnud ühtegi tehnoloogiafirma aktsiat, vaatamata sellele, et internetifirmade aktsiate hinnad on aastaga kõvasti kukkunud.

Hetkeseis: Maailma rikkuselt teise mehe investeerimisoskused hakkavad vaikselt rooste minema. Kas süüdi on Buffetti vanus, võimalik pensionileminek või tema firma keskpärane tootlus - igatahes on Buffett viimasel ajal võtnud aktsiaturgude suhtes protestiva hoiaku. Nii mõnelgi juhul on turusituatsioon hiljem tõestanud, et vana guru eksis, kirjutas äsja Bloomberg.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing