Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Suhkur viimase aasta suurimas languses

Peeter Teder 10. aprill 2006, 00:00

Rafineeritud ehk valge suhkru hind Londonis eelmisel nädalal alanes, tehes läbi suurima languse viimase 13 kuu jooksul. Hinnalanguse põhjustas kartus, et tõusnud suhkru hinnad kutsuvad esile rohkem pakkumist, kui nõudlus vastu võtta suudab.

Rafineerimata suhkru toodang maailma suuruselt teises tootjariigis Indias võib novembriks küündida 22 miljoni tonnini, teatas analüüsifirma C. Czarnikow Sugar oma klientidele saadetud ülevaates. Rafineeritud suhkru hind Londonis on viimase aastaga tõusnud 83 protsenti.

"Mina usun, et suhkru nõudlus ei kujune ilmselt piisavalt suureks, et tõsta tooraine hinda veel palju kõrgemale," ütles Bloombergile Fimat USA suhkrukaupleja James Cassidy. "Kõikide tootjate saak tuleb tänavu arvatavasti suurem."

Augustikuise tarnetähtajaga rafineeritud ehk valge suhkru hind langes Londonis 1,8 protsenti 456 dollarini tonn. Tegemist oli suurima langusega 2005. aasta veebruarist saadik.

James Cassidy sõnul võivad Euroopa 25 rafineerimata suhkru tootjat saada tänavu oodatust suurema saagi, jättes rohkem suhkrut ekspordiks. Rafineerimata suhkru eksport võib käesoleval hooajal ulatuda 8 mln tonnini. USA põllumajandusministeerium on hinnanud, et rafineerimata suhkrueksport ulatub tänavu 7,1 mln tonnini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:54
Otsi:

Ava täpsem otsing