Portaalide ostja võib selguda sügisel

Gert D. Hankewitz 10. juuli 2006, 00:00

Hydra.ee, kv.ee, auto24.ee, cvkeskus.ee ja osta.ee portaali, mida investeerimispank Lõhmus, Haavel ja Viisemann aasta algusest müüb, võivad müüki korraldava LHV töötaja Tarmo Jüristo sõnul leida ostja alles septembris.

Kuigi varem on Jüristo öelnud, et kuuest võimalikust ostjast kahega toimuvad konkreetsemad läbirääkimised, sõnas pankur nüüd, et võimalik on ostjate lisandumine.

Üheks võimalikuks ostjaks on olnud Eesti Päevalehe ja Eesti Ekspressi omanikfirma, Hans H. Luigele kuuluv Ekspress Grupp, mille juht Priit Leito juuni keskel kinnitas, et firmaga käivad läbirääkimised vähemalt osa portaalide ostu üle.

Teine tõenäoline ostja on Äripäeva andmetel Soome päritolu Sanoma WSOY, mille tegevusalad ulatuvad trükimeediast internetini ning mis Eestiski haldab ajalehte ja portaali Kuldne Börs. Viimase juht Margus Tomberg ütles, et LHV on neile portaale pakkumas käinud, kuid enamat ta öelda ei saa.

Jüristo kinnitusel on hind, mida viie internetilehekülje ja neid haldavate firmade müügist saada tahetakse, 10 miljonit eurot ehk 156 miljonit krooni.

Riskikapitalist Allan Martinson on varem öelnud, et müügihinnaks võiks kujuneda 100-150 miljonit krooni. "Hind sõltub usust, kuidas asi edasi kasvab," sõnas ta ning lisas, et kui olla skeptiline ostja, siis päris sellist summat välja käia ei tasu, sest on oht, et konkurendid turu ära napsavad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing