Speed teeb sõltuvaks ja siis tapab

Mati Feldmann 07. august 2006, 00:00

Ei möödu vist päevagi, kui ei kuuleks järjekordsest inimeste surmaga lõppenud liiklusõnnetusest (sest kihutamisel allaaetud loomi ei loe niikuinii keegi, ja süüdi jääb alati loom). Mina leian, et kiiruse ületamise eest määratavad karistused on liiga leebed. Usun, et raskete liiklusõnnetuste põhjusena on kiirus kindlasti teisel kohal joobes pea järel.

+20 kilomeetrit tunnis sõidab pea iga mats, kelle liiklusvahend suudab vastavad tuurid üles võtta. Edasi tulevad juba ehtsad kamikazed, surmainglid iseendale ja teistele. Kiiruseületajate trahvid alaku vähemalt 5000 kroonist, lubatust üle 20 km/h sõit on juba teadlik rikkumine, mida võiks tunnustada vähemalt miinus 10 000 krooniga, kordumisel miinus 18 000ga. Ja mis on saanud ideest panna ohtlikumatesse kohtadesse üles liikluse automaatse kontrolli seadmed?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing