Eesti Ehituse kasum tegi hüppe

Annika Matson 09. august 2006, 00:00

Teise kvartali käive oli 583,9 miljonit krooni, kasv eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 58 protsenti, teatas firma börsile. Mullu samal ajal oli käive 370,2 miljonit krooni.

Küsimusele, kas ka tulevaste kvartalite lõikes võiks tänavu veel sarnast kasvu näha, vastas Eesti Ehituse finantsjuht Andri Hõbemägi, et vast mitte. "Meie äri on hooajaline ja traditsiooniliselt on tugevaim kolmas kvartal, samas ei jää ka teine ja neljas sellest suurt maha. Nõrgim on esimene kvartal," lisas ta.

Hõbemäe sõnul oli teise kvartali suur kasumi kasv tingitud brutokasumi ja ärikasumi paranemisest. Osaliselt oli ka ühekordse loomuga tulusid, mis saadi kinnistu ja põhivara müügist, lisaks mahu üldine kasv. Teises kvartalis olid Eesti Ehituse muud äritulud ligi 7,1 miljonit krooni. Mullu teises kvartalis oli vastav näitaja 5,2 miljonit krooni. Esimeses kvartalis olid aga ehitusfirma muud äritulud aasta varasemaga võrreldes tunduvalt suuremad, vastavalt 19,2 ja 0,2 miljonit krooni.

Küsimusele kas on plaanis kergitada kogu aasta käibe- ja kasumiprognoosi, vastas Hõbemägi, et seni pole firma oma prognoose avalikustanud. "Suurt midagi alates börsile tulekust muutunud ei ole," ütles ta.

Eesti Ehitus teatas börsile, et esimesel poolaastal teeniti 94 protsenti müügitulust Eestist ja ligi 6 protsenti Ukrainast. Mullu samal ajal oli Ukraina osa veidi enam kui protsendi võrra suurem. Väikest langust Ukrainas põhjendas Hõbemägi sellega, et eelmisel aastal samal ajal oli Ukrainas töös suur projekt, Tšerkassõ viinatehas. "Tänavu esimesel poolaastal pole veel nii kiiresti jõudnud startida need Ukraina suurprojektid, mis prospektis lubati, näiteks Kiievi hüpermarketid," märkis Hõbemägi. Viivituse põhjused on tema sõnul iga projekti puhul erinevad, sõltudes näiteks projekteerimisest ja läbirääkimiste venimisest. "Kui vaadata, kui palju on Ukrainas ees ootavaid töid võrreldes aastataguse ajaga, siis seal on olnud hüppeline kasv, ja selle pärast me ei muretse," kommenteeris Hõbemägi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing