Morgan Stanley soovitab osta Euroopa IT-aktsiaid

Raivo Sormunen 17. august 2006, 00:00

"Investorid on muutunud majandustsüklite osas liialt pessimistlikuks. Mitte ükski näitaja, mida ma jälgin, ei näita, et me liigume regressiooni suunas. IT-sektori jaoks tervikuna on väljavaated head," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Morgan Stanley Euroopa aktsiaturu strateeg Teun Draaisma.

Morgan Stanley soovitab eelkõige soetada Euroopa suurima pooljuhtide tootja ASMLi ja regiooni suurima arvutiteenusepakkuja Cap Gemini aktsiaid. Ülejäänud valikuteks on STMicroelectronics NV, SAP AG, Ericsson AB ja TietoEnator Oyj.

"Aktsiate hinnad on võrreldes nende kasumiväljavaadetega karil. Tehnoloogiasektor pakub väärtust ja hetkel on selleks hea võimalus," lisas Draaisma.

Näiteks teatas ASML juuli keskel, et firma teise kvartali kasum suurenes 49% ja kõige kallimate pooljuhitootmisseadmete müügimaht ulatus rekordilise tasemeni. Aktsia on aga vaatamata positiivsetele uudistele sel aastal langenud 7,5%.

SAPi teise kvartali kasum paisus 43% ja ettevõte kinnitas oma selle kasvuprognoose. Aktsia on aga reageerinud sarnaselt ASMLiga ning käimasolevas kvartalis hoopis langenud 8,9% jagu.

Dow Jones Stoxx tehnoloogiasektori indeks on tänavu langenud 9%, muutes selle halvimaks tööstusharuks 18 sektori hulgas. Euroopa aktsiaturg tervikuna on Stoxx 600 indeksi alusel kosunud tänavu 5,5%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing