Rahvusliku lennukompanii viimased päevad

Villy Paimets 19. september 2006, 00:00

Spekuleerin: Skandinaavia lennufirma SAS Group viib Estonian Airi ja airBalticu omanikuna ellu pikaajalist plaani Estonian Airi väljasuretamiseks. Eesti riigile kui Estonian Airi kaasaktsionärile serveeritakse Estonian Airi kasumlikku ärina, mullugi teenis ettevõte üle 60 miljoni krooni kasumit. Samas jääb agressiivne laienemine ja uute turgude-liinide hõivamine ehk hetkel kahjumlik pool samas piirkonnas tegutseva airBalticu kanda.

Mis juhtub aga mõne aasta pärast, kui Estonian Air on küll vahvalt kulusid optimeerides kasumit teeninud, kuid regulaarliinidel turuosa ja reisijaid peibutavaid lennuliine praktiliselt enam pole? Kas Eesti rahvuslik lennukompanii jääb tšarterreiside korraldajaks?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing