Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Suur sülem hingekeeli helistavat luulet

Tiina Kolk 06. oktoober 2006, 00:00

Viivi Luik on oma luuleraamatutest "Pilvede püha", "Taevaste tuul", "Lauludemüüja", "Hääl", "Ole kus oled", "Pildi sisse minek", "Põliskevad", "Maapäälsed asjad", "Rängast rõõmust" ning kimbust avaldamata luuletustest aastaist 1962-1997 koostanud suurepärase kogumiku.

Lugedes praegu Viivi Luige koolitüdrukuna kirjutatud luuletusi, ei imesta ma sugugi, et ajakirja Pioneer toimetajad käisid noore autoriga kohtumas, veendumaks, kas neid riime pole loonud täiskasvanu, sest need võluvad oma lihtsuse ja selgusega ning on ajaproovile vastu pidanud nagu kogu Viivi Luige looming. Vanuse ja elukogemusega jõuavad ridade vahele kirjutatud mõtted tasapisi pärale.

Soovitan luulekoguga tutvumist alustada Arne Merilai saatesõnast "Bio- ja metagraafiline saade laulule. Elu- ehk luulelugu", mis trükitud küll raamatu lõppu ja Rein Veidemanni intervjuust Viivi Luigega "Pole vahet, kas oled kuus või 60, alati on kõik veel ees" eelmise nädala Postimehe kultuurilisas.

Need kaks kirjutist avardavad vaadet Viivi Luige loomingule, ärgitavad tema luulet uuesti ja uuesti lugema, otsima sealt midagi rohkemat.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing