Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rebane sai loa Sakala keskus lammutada

Ralf-Martin Soe 27. oktoober 2006, 00:00

Tallinna abilinnapea, keskerakondlase Kalev Kallo sõnul pole üleeile lammutusloa saanud Sakala keskus seotud Peeter Rebase Keskerakonda astumisega 18. septembril.

"See on ajakirjanike poolt kunstlikult pähe määritud. Siin ei ole poliitikaga midagi tegemist. Sellega on tegeldud pikka aega ja lõpuks on eskiis jõudnud sinna, et see vastab kõigi parameetrite poolt kehtestatud planeeringule. Eskiis kiideti heaks enne, kui Rebane liitus Keskerakonnaga," kommenteeris Tallinnas ehitusasjadega tegelev abilinnapea Kalev Kallo.

Tallinna linnavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Nikolai Stelmach oli aga teist meelt. "Nüüd on ka kõige kurjemad kahtlused tõeks saanud. Nii see on, et astud Keskerakonda ja kohe oledki õiges parteis, kui tahad midagi ehitada. Peeter Rebase eesmärk pühitseb abinõu, niimoodi tuleks kõigil Eestimaa inimestel Keskerakonda astuda," sõnas Stelmach.

Kallo põhjendas lammutusloa andmist enne ehitusloa väljastamist ajakao vältimisega, sest lammutamise ettevalmistamine võtab aega vähemalt kuu ning lammutamine veel mitu kuud.

"Ei ole kusagil olnud niisugust paberit. Neid ei saa koos vaadata," vastas Kallo küsimusele, kas esialgsete plaanide järgi pidi linnavalitsus lammutusluba ja ehitusprojekti koos vaatama.

Üleeile andis Tallinna linnavalitsus ASile Uus Sakala kesklinnas asuva Sakala keskuse lammutusloa. Firma alustab nõukogudeaegse hoone lammutamist juba sel aastal, tõenäoliselt detsembris. Uus Sakala juhatuse esimehe Ilmar Kompuse sõnul võiks uut hoonet hakata ehitama pärast ehitusprojekti valmimist ja ehitusloa väljastamist 2007. aasta esimese kvartali lõpus. Uus meelelahutuskeskus peaks valmima 2009. aasta veebruaris.

Peeter Rebase mobiiltelefon oli eile ümber suunatud ning vastuvõtja soovitas Rebase äripartneri Ilmar Kompuse poole pöörduda.

"Ma küll ei näe siin mingisugust seost," vastas Kompus küsimusele, kas Peeter Rebase Keskerakonda astumine kiirendas Uus Sakala asjade käiku. Tema sõnul oli ka Tõnis Paltsu linnavalitsus vahetult enne võimult lahkumist valmis projekti kooskõlastama. See on ka linnavalitsuse istungite protokolli sisse kirjutatud, täpsustas Kompus.

Rebane on välismaal viibimise ja tiheda ajagraafiku põhjendusel loobunud teemat kommenteerimast juba rohkem kui nädala jooksul.

"Ilmselt tähendab lammutamine seda, et hakatakse midagi ära vedama, sinna tulevad suured autod, lõhkumise masinad ja ekskavaatorid. Tekib küsimus, kust nad juurde pääsevad, kuidas nad ära sõidavad, mis teid kasutavad jne. Lammutamine kindlasti segab liiklust," sõnas Tallinna liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp.

Sakala keskuse parkimisväljak kaob ära ning kesklinnas läheb kitsamaks, lisas Songisepp.

Üldine liikluskord ei tohiks muutuda, suuri teesulgemisi pole kavas.

Praegu on käimas ehitushange ning jaanuaris 2008 peaks IT Kolledž kolima Mustamäele Tehnikaülikooli campus'e uude hoonesse, sõnas Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse juhatuse liige Toomas Sõmera.

Praegune Sakala keskusega ühendatud hoone müüakse maha, avaliku enampakkumise tahab sihtasutus korraldada tuleva aasta veebruaris-märtsis.

"Me tunneme muret küll, et mis siin värisema hakkab ja kui palju võib ehitustolmu tekkida," kommenteeris Sõmera.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing