Keskpangad toetavad jeeni

ÄP 14. november 2006, 00:00

Venemaa, Šveitsi ja Uus-Meremaa keskpangad on hakanud oma välisvaluuta reservides kasvatama investeeringuid Jaapani jeeni, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Pangad loodavad, et tõusva päikese maa valuuta rebib kasvavate intressimäärade ja majanduskasvu tsükli tõttu oma paarikümne aasta madalaimalt tasemelt lahti. Lisaks on pankade usku aidanud tõsta tõik, et Jaapan on suutnud seitsme aasta pikkusest deflatsioonitsüklist välja rabeleda. Hiina keskpanga president Zhou Xiaochuan ütles möödunud nädalal, et pank hakkab riigi valuutareservi, millest kaks kolmandikku on dollarites, rohkem hajutama. Pankuri märkus tekitas jeeni kahepäevase hinnaralli.

Viimase 6 kuu jooksul on jeen nõrgenenud euro ja dollari vastu 6 % ja on suurimate kaubanduspartnerite suhtes madalaimal tasemel pärast 1985. aastat. Äripäev

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing