Novembris toodetakse arvuteid jõuluhooaja tarvis

Enn Heinsoo 07. detsember 2006, 00:00

Kodumaine arvutimüük elavneb kõigi eelduste kohaselt jõulueelsel ajal.

ML Arvutite turundusjuhi Mart Sepa arvates on arvutite aktiivne jõulumüük detsembris. "Nõudlus on suurim viimasel kahel jõulupühade eelsel nädalal," lisas ta oma nägemuse selgituseks. Taustast rääkides lisas Sepp, et juba novembrikuus toodetakse detsembri müügihooaja tarvis ning sellest tulenevalt jõudis lattu kindlasti rohkem masinaid, kui ära müüdi.

Tootmine ja müük erinevad oluliselt just augustis, septembris ja novembris, mil toimub tipphooajaks lattu tootmine. Näiteks novembris oli meie tootmisnumber üle 3000 arvuti.

November kulges ML Arvutite jaoks Sepa arvates muidu plaanipäraselt. "Ükski suurem arvutite hange või projekt meisse ei puutunud. Kuu teises pooles kasvas ennustatult nõudlus kodukasutaja toodete vastu," rääkis ta.

Ordi müügitulemusi mõjutas ette teada olnud Elioni "Pöörase pakkumise" varustamine. See suurendas müüginumbreid Ordi kommertsjuhi Jaan Pika sõnul lauaarvutite osas ligi 500 ja sülearvutite osas ligi 75 võrra. "Lisaks oli paar väiksemat hanget," lisas Pikk. GenNet Labi müügispetsialisti Urmas Kungla sõnul olid aga neilt ostetud 2/3 lauaarvutitest valitud Vista ootuses ja seega kahetuumaliste protsessoritega ning suure koguse mäluga. "Klientidele pakkusid huvi ka vaiksed ning vastupidavad arvutid," rääkis Kungla. "Ka sülearvuteist osteti enamik Windows Vista ootuses, kuid rõhku pandi ka sülearvuti suurusele," lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing