Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Gängsta paradiis

Lennart Beat 19. jaanuar 2007, 00:00

Täna on raske kujutleda räpivaba maailma, aga 20 aastat tagasi ei andnud siinne tänavapilt saabuvast mingit märki. Samal ajal asutas Easy-E LA äärelinnas ebaseaduslikult teenitud rahaga plaadifirma ning grupi N.W.A.

Neile on vähemalt "Yo" võlgu 50 Cent, A-Rühm ja noorte vabaajarõivaid tootvad ettevõtted. Lisatud DVD on perfektne dokument hip-hop'ist, nagu me seda nüüd tunneme. Praegu on "f***" peavoolutähtedele sidesõna, kuid N.W.A tänavapättide otsekohene suhtumine võimudesse ja naistesse oli sensatsiooniline nii musta kui ka valge Ameerika jaoks. Kui Public Enemyl oli poliitiline programm, siis nende "teeneks" oli reaalse getokultuuri massidesse viimine. Tehniliselt aegunud lood pole kõrvadele just muusika , aga ajaloohuvilistele ammendav ülevaade popmaailma raputanud sündmustest. Eeldusel, et teil Straight Outta Comptonit veel ei ole.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing