Kassi söögimaja

Heidi Vihma 19. jaanuar 2007, 00:00

Tegelikult täidavad kohvilõhna asemel ruumi praelõhnad, sest pigem on siin söökla, ainult diivanid viitavad natukenegi kohvikule.

Menüü on lihtne: kaks suppi, üks neist poolkohustuslik seljanka, teine lõhesupp, lisaks vana-aja mälestusena ka puljong.

Praadidest seašnitsel ja kanašnitsel, seapraad ning mitut liiki vormiroogasid: kartulivorm, lõhevorm, singivorm ja juustuvorm. Siis veel täidisega pannkoogid, soojad võileivad, lasanje. Menüüs on ka Gruusia hinkalid ja Itaalia pelmeenid(!).

Hinnad on tõesti mõõdukad, suurim number menüütahvlil on 45.

Tahtsin teada, kust on pärit Gruusia hinkalid, kes need teinud on, aga päriselt ei saanudki aru, baaritöötaja eesti keelest tuli puudus kätte ja mina unustasin üllatusest kodu-Nõmme kohvikus viimsedki venekeelsed sõnad.

Ja veel üllatas mind kassa-aparaat, mis tšekke välja ei trükkinud, kuigi mingit infot sinna sisse tipiti. Milleks siis klõbistamisega vaeva näha?!

Kassi kohviku akna tagant mööda käies oli jäänud mulje, et Nõmme prouad käivad siin kohvi joomas ja saiakesi söömas, aga tegelikult saiakesi ei olnud.

Küpsetistest oli Kassis kahte liiki pirukaid, ühed lihaga, teised viineriga, mõlemad väga ilusad ja head. Ja nelja-viit liiki kooke, minu arvates täpselt samad, mis ületee poes. Ja ongi kogu kohvikulugu, rohkem kohvikõrvast pole. Hoopiski veini on, kodumaist naturaalset jõhvikaveini, seda saab klaasiga ja klaas maksab 20 krooni.

Proovisin lõhesuppi - tassitäis 10 krooni, lõhetükke oli selle raha eest küllaga, ainult kala oli väga tuim. Ilmselt külmutatud ja siis kaua aega keedetud, ja kõige lõpuks soojendatud.

Roogade valmimisest andsid teada mikroahjukõllid - kõll, ja varsti tuligi järgmine toit lauale. Pearoaks valisin kanašnitslit, lootuses, et kana on ehk lahjem. Ometi oleksin pidanud aru saama, et siin pole selline koht, kus maitse pärast süüakse, siin süüakse ikka selleks, et kõht täis saaks. Ja et kanast kõht täis saaks, oli sellel paks saiapaneering ümber ning palju-palju keedukartulit kõrval.

Imelik on lihtsat keedukartulit kiita, aga kartulivabariigi lojaalse kodanikuna pean seda siinkohal tegema - nii head kartulit pole saanud mujal kui omaenda vanaema juures. Ja tema kasvatas oma talvekartulid ise. Ilmselt mõjub Kassile Nõmme turu lähedus.

Kassi kohvik tekitab kahetisi tundeid. Ühelt poolt hindan seda kõrgelt kui odavate hindade ja rammusate roogadega söögikohta. Teiselt poolt ei suuda leppida kohviku nimetuse kuritarvitamisega: kohviku nime alla mahutatakse kõikvõimalikud söögikohad, odavast sööklast alates kuni mitteformaalsete restoranideni, õllesaalid ja pelmeenibaarid kaasa arvatud. Kassi kohviku võiks ümber ristida Kassi söögimajaks ja kõik oleks korras.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing