Jazzkaar laotub üle Eestimaa

Christel Karits 20. aprill 2007, 00:00

Jazzkaarest meeldib ja on põhjust palju rääkida. Reklaamid ja kavatutvustused on jooksnud juba pikemat aega läbi nii kirjutavast pressist kui ka rääkivast ja näitavast meediast. Nii jääbki mulje, et stardipauk on ammu antud ning pikaldaselt mõtlejad ammuilma hiljaks jäänud.

Täna ta algab aga tõepoolest ja džässisõpradel on võimalik kuni 28. aprillini nautida väga kõrgel tasemel muusikute seltskonna interpreedivõimeid.

17 maa džässmuusikud annavad 50 kontserti kaheteistkümnes Eesti linnas - Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas, Türil, Paides, Haapsalus, Valgas, Rakveres, Võrus ja Kuressaares. Nimekate välisartistide kõrval esinevad festivalil uute kavadega 22 Eesti ansamblit.

Festivali avapidu on täna Pirita Lillepaviljonis, kus eesti džässitippude ansambel Sonja Creme koos solistide Sofia Rubina, Kaire Vilgatsi ja Sergei Solovjoviga rõõmustab kuulajaid tantsuliste lugudega Incognito, George Duke'i, Chaka Khani ja teiste repertuaarist. Pidu jätkub Villu Veski iLife Jazz Partyga, kus osalevad brasiilia kitarrist ja laulja Braz Luiz Lima ning läti multiinstrumentalist Deniss Paskevich, samuti helis ja pildis Veski maailmarännakute põnevamad kaaslased Havailt Islandini.

Tänases Puhkepäevas on kirjas, millistele kontsertidele ei tasu enam kippuda, kui te pole varakult pileteid hankinud, kuid meelepärast leiab veel kindlasti.

Käes on põnev aeg nii looduses kui ka kultuurielus. Valige ja nautige!

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:46
Otsi:

Ava täpsem otsing