Pühapäev 23. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ärivisiit Gruusia lisanditega

Raimo Ülavere 11. mai 2007, 00:00

Selline oli Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvesega Gruusias kaasas käinud umbes 40 inimesega äridelegatsiooni päevade sisu. Rohkem kui tõsise äriga oli tegemist kolmepäevase sotsialiseerumisprogrammiga.

Esimesel õhtul hooga sisse joodud toores Gruusia vein tekitas mõnele mehele öösel ja veel ka järgmisel päeval mõningaid enesetundeprobleeme. Ent see kõik oli juba õhtusöögiks unustatud ning uus laadung veini (tõsi, mitte enam toores) ja maitsvaid roogasid läks kõige kaduva teed.

Paaril päeval toimunud ärifoorumitele just liiga suuri lootusi ei pandud ning see polnud ka enamiku delegatsiooni osaliste eesmärk visiidil. Küll aga kadusid mõned üksikud ärimehed aeg-ajalt delegatsiooni seast ning käisid linna peal "omi asju ajamas". Täna pole eestlaste investeeringud Gruusiasse just kuigivõrd märkimisväärsed.

Ärimeeste programmi seas (st lisaks külluslikele söögikordadele ja kohustuslikkuse pitserit kandnud ärifoorumitele) oli kahel päeval ringsõidud investeerimisobjektidele, lihtsamalt öelduna müügis olevate majade juurde. Aeg-ajalt jäi küll selgusetuks, kas grusiinide öeldud hinna eest saab endale terve maja või ainult korruse. Ent ruutmeetri hind, vähemasti Batumis, oli selge - maja suurusel ega asukohal polnud vahet, ruutmeeter maksis ikka 2000 dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing