Paides kestab veel suur nõudlus elamukruntide järele

Mairo Tambla 24. september 2007, 00:00

Tänavune teine kvartal on Järvamaa kinnisvaraturul olnud vaiksem kui esimene kvartal.

Suurenenud on korterite müügipakkumiste arv ja müügiperioodid on pikenenud. Sageli on müüjate hinnaootused põhjendamatult kõrged. Ostjad eelistavad renoveeritud kortereid väiksemat tüüpi elamutes ja vaiksemates piirkondades. Jätkuvalt on suur nõudmine kesklinnas esimestel korrustel asuvate 1- ja 2toaliste korterite järele.

Heas ja rahuldavas seisukorras olevate tüüpkorterite hinnad on Paides vahemikus 7000-9500 kr/m2. Renoveeritud korterite turuhinnad ulatuvad kuni 13 000 kr/m2.

Üüriturul ületab nõudlus jätkuvalt pakkumist. Suurenenud on soov üürida renoveeritud 2- ja 3toalisi kortereid. Korterite üürihinnad jäävad vahemikku 1500-2500 krooni kuus, millele lisanduvad kommunaalkulud. Renoveeritud ja korraliku möbleeritud korteri eest ollakse valmis maksma ka kõrgemat hinda.

Kestab suur nõudlus elamukruntide järele, mida napib lisaks Paidele ka Türil. Nii esimeses kvartalis müüki pandud elamukruntide kui ka selles kvartalis lisandunud paari elamukrundi vastu on endiselt suur huvi, ent tehinguteni pole veel jõutud. Müüjate hinnaootused püsivad kõrgel. Praegu on umbes 1000 ruutmeetri suuruse kommunikatsioonidega varustatud elamukrundi müügihind vahemikus 600 000-1 000 000 krooni.

Püsib nõudlus selliste maamajade järele, mis sobiksid suvekoduks. Väljaspool suuremaid asulaid paiknevate majavalduste hinnatase on väga erinev ning sõltub suuresti asukohast (infrastruktuur, looduslikult kaunis koht jms), seisukorrast ja ka objektide pakkumise-nõudluse vahekorrast.

Aktiveerunud on suvila-tüüpi hoonete müük. Hinnatud on suvilad, mida on võimalik ümber ehitada eramuks. Enamiku suvilate turuhind jääb vahemikku 200 000-500 000 krooni. Samas võib suuremate, väga heas seisukorras ja soodsa asukohaga suvilate müügihind ulatuda kuni 850 000 kroonini.

Äripindade nõudlus ületab pakkumist. Enim nõutud büroopinnad on 35-50 m2 suurused, asuvad käidavas kohas ning on hea parkimisvõimalusega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing