Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tehinguhinnad on pakkumisest tublisti allpool

24. september 2007, 00:00

Suurenenud pakkumise tõttu on Tartu korterite hinnad püsinud stabiilsena. Märgata on üsna suuri tehinguhindade vahesid.

Ehitushindade ja -materjalide hinnatõusust tingitult on suurenenud hinnaerinevus remontimata ja remonditud korterite vahel.

Samas on tehinguhinnad sageli üsna suuresti erinevad ka näiliselt sarnaste korterite osas. Põhjusi on raske välja tuua, aga ilmselt on keskmisest odavamate tehingute puhul tegemist müüjate kiire sooviga oma senisest korterist vabaneda ning seetõttu ollakse valmis hinda alandama ca 10-15%. Selliseid tehinguid esineb siiski üsna harva. Samas kallimate tehingute puhul on tegemist ostjate huviga konkreetse piirkonna või isegi maja suhtes, mistõttu ollakse valmis keskmisest hinnast ka pisut enam maksma.

Pärnu korteriturg stabiliseerus samuti. Tehingute arv on jäänud väiksemaks, seda eriti teises kvartalis. Pikenenud on müügiperioodid ning suurenenud müügis olevate korterite hulk. Kuna valikuvõimalused on suurenenud, on ostjad muutunud valivamaks ning ei kiirusta ostuotsuse langetamisega. Suur osa ostuhuvilistest on äraootaval seisukohal, oodates ajakirjanduse prognoositud suurt hinnalangust.

Samas ei ole korterite hinnalangust toimunud. Jätkuvalt on tõusnud rannarajoonis paiknevate korterite hinnad, järelturul on tehinguid tehtud hinnaga kuni 40 000 kr/m".

Piirkondade eelistustes ei ole muudatusi toimunud. Seoses uue haigla valmimisega on hakanud arenema ka Rääma linnaosa piirkond ning sealsed korterid on ostjate seas soositud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing