Tööandjad: järgmise aasta riigieelarve on liiga optimistlik

ÄP 03. oktoober 2007, 00:00

Juba enam kui kaks aastat on majanduskasvu tempo Eestis olnud kõrgem pikema perioodi omast, mis arvestades Eesti demograafilist olukorda on reaalselt kuni 7% aastas, leiavad tööandjad. Tööandjate arvates on riigieelarve liiga optimistlik tulude laekumise suhtes.

Kui rahandusministeeriumi suvine prognoos näeb 2008. aastaks ette üle 7,3% majanduskasvu, näeb enamik autoriteetseid finantsanalüütikuid praegu majanduskasvu potentsiaali märksa väiksemana, kuni 3% võrreldes rahandusministeeriumi suvise prognoosiga, seisab pöördumises.

Eesti Tööandjate Keskliidu liikmeid teeb ärevaks riigikogule esitatud riigieelarve, milles näidatud riigiametnike kohati peaaegu kolmandikuni küündiv palgatõus seab erasektori töötajad ilmselgelt ebavõrdsesse olukorda.

"Majanduse kunstlik elavdamine avaliku sektori kasvu kaudu toob lähiaastail meile kasu asemel kahju," ütles Kriis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:04
Otsi:

Ava täpsem otsing