Jüaan aastakümne tugevaim

Romet Kreek 25. oktoober 2007, 00:00

Hiina jüaan tugevnes eile dollari vastu 7,5ni. Viimati oli Hiina raha nii tugev 31. detsembril 1993, enne kui Hiina devalveeris jüaani.

2005. aasta juulist, mil loobuti jäigast seotusest dollariga, on jüaan tugevnenud 10,5 protsenti. USA poliitikud ja keskpankurid sooviksid näha kiiremat jüaani tugevnemist.

George Sorosega fondi juhtinud Jim Rogers ütles ABN Amro üritusel, et jüaan on praegu parim valuuta, mida osta. Ta lisas, et loodetavasti saab ta paari kuuga dollarites varad müüdud, ning vahetada raha jüaani. Ta on rahulolematu, et USA nõrgendab teadlikult dollarit seda juurde "trükkides".

"USA dollar on ja oli maailma reservvaluuta ja peamine vahetusraha," ütles Jim Rogers Bloombergile. "See muutub. Naelsterling oli maailma reservvaluuta, kuid kaotas 80 protsenti oma väärtusest ning ka oma staatuse. Ma ei näe, kuidas keegi saaks jüaani puhul järgmisel aastakümnel või nii raha kaotada," ütles Rogers. "See peaks tugevnema. See peaks kolme- või neljakordistuma.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing