Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Läänemaailma armastatuim ikoon taas kinolinal

Christel Karits 23. november 2007, 00:00

Lavastaja Shekhar Kapuri suurejooneline ajalooline draama kõneleb naisest, sõdalasest, kuningannast, kes suutis kindlustada endale koha ühe läänemaailma ajaloo armastatuima ikoonina.

Nimiosas näeb Oscari-võitjat Cate Blanchetti.

Elizabeth I oli sunnitud pidevalt olema valvel, et mitte langeda verejanuliste salanõude ohvriks. Lisaks sisevaenlastele ähvardab tema trooni Hispaania kuningas Felipe II (Jordi Molla), kelle Võitmatu Armaada asub teele, et purustada inglaste laevastik ning taastada Inglismaal katoliku kiriku võim.

Valmistudes kaitsma oma impeeriumi ülekaaluka vastase eest, peab Elizabeth täitma oma kuninglikke kohustusi. Selleks tuleb tal jagu saada haavatavusest, mille põhjustajaks on temas tekkinud tunded ulja meresõitja sir Walter Raleigh' (Clive Owen) vastu. Ent mees peab jääma keelatud viljaks naisele, kes on vandunud, et pühendab nii keha kui ka hinge riigile.

Mängivad Oscari-võitja Geoffrey Rush, Clive Owen, Samantha Morton, Jordi Molla. Alla 12aastastele keelatud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:50
Otsi:

Ava täpsem otsing