Hoop jaemüüjatele

Peeter Teder 30. november 2007, 00:00

Euroopa aktsiaturud kõikusid eile märkimisväärselt ja liikusid õhtuks väikesesse miinusesse, veetuna jaemüüjate aktsiatest.

Olulisemad langejad olid Euroopa üks suurimaid tarbeelektroonika müüjaid DSG International ja kaubamajade kett Debenhams. DSG kukkus 5,2 protsenti, 112,10 Briti pennile. Debenhams langes 5,1 protsenti, 89 pennile. Aktsiad läksid langusse peale seda, kui USA jaemüüja Sears Holdings teatas analüütikute ootustele alla jäänud kvartalitulemustest.

Teistest aktsiatest taandusid märkimisväärselt veel lennukompaniide aktsiad. Air France-KLM langes 2,4 protsenti ja British Airways 1,8 protsenti.

Euroopa aktsiaindeksid kõikusid eile üsna oluliselt, käies ära 0,8 protsenti plussis ja 0,3 protsenti miinuses. Laiem aktsiaindeks Dow Jones Stoxx 600 alanes õhtuks võrreldes kolmapäevaga siiski vähem kui 0,1 protsenti, olles 363,93 punkti.

Ka aktsiad USAs alustasid päeva langusega, suundudes vastu viimase viie aasta halvimale kuutulemusele. Langust juhtisid Sears Holdings ja Lehman Brothers. Searsi aktsia kukkus nõrkade majandustulemuste mõjul 15 protsenti 100,14 dollarile. Lehman Brothers vajus 4 protsenti, 63,08 dollarile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:12
Otsi:

Ava täpsem otsing