Reede 21. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Nokialt ehmatus

Tõnis Oja 05. detsember 2007, 00:00

Nokia aktsia kukkus eile pool tundi pärast kauplemise algust Helsingi börsil pea viis protsenti pärast seda, kui ettevõtte juhtkond tutvustas järgmise aasta väljavaateid.

Kauplemispäeva lõpuks taandus hinnalangus küll veidi, kuid ikkagi oli kukkumine piisavalt suur, et ehmatas ilmselt paljusid investoreid. Oli ju põhjanaabrite juhtivaktsia rõõmustanud sel aastal 78protsendise tõusuga.

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja ennustas nii tegevuskasumi kui ka turuosa kasvatamist, kuid arvas, et üleüldine telefonide keskmine hind hakkab kahanema, teatas ettevõte pressiteates. Ärikasumi marginaaliks loodab ettevõte saada kahel järgneval aastal 16-17 protsenti. Kogu mobiiltelefonide turg kasvab Nokia arvates 2008. aastal 10 protsenti 1,1 miljardi telefonini.

"Ettevõtte tulevikuväljavaated lähevad üldiselt kokkuvarasemate prognoosidega," lausus agentuurile investeerimisfirma Redeye AG analüütik Greger Johansson, kes soovitab aktsiat hoida. "Mõningast pettumust valmistas uudiste puudumine, sest seni oli aktsia hind kerkinud suurte ootuste tõttu päris kõvasti," lisas ta.

Nokial toimus eile Amsterdamis kohtumine analüütikute, investorite ja ajakirjanikega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:13
Otsi:

Ava täpsem otsing