Staarid luuseriteks

Tõnis Oja 28. veebruar 2008, 00:00

Teisipäeval põhjustas USA aktsiaturul positiivse pöörde arvutigigant IBM, kes teatas, et kavatseb osta 15 miljardi dollari väärtuses aktsiaid tagasi. Aktsia hind kerkis 3,9 protsenti, 114,38 dollarini.

Kuna IBMi teade näitas, et leidub ettevõtteid, kellel jätkub sellisteks aktsioonideks finantsjõudu, olid tõusu eesotsas kogu tehnoloogiasektori raskekahurvägi: IBM, mikrokiipidetootja Intel ning arvutitootja Hewlett-Packard.

Hoopis vastupidised on aga lood viimaste aastate staaraktsiatega. Google'i aktsia hind kukkus pea viis protsenti, 464,19 dollarini. Uuringkeskuse comScore andmetel on Google'il langenud kõvasti klikkide arv makstud reklaamidele. Google'i aktsia hind on vähem kui nelja kuuga kaotanud 38 protsenti.

Sama kehvasti on käinud ka tehnoloogisektori teiste viimaste aastate võitjate käekäik. Nii on Nasdaqi koondindeksi eelmise aasta tõusjate eesotsas olnud Amazon.comi aktsia hind kukkunud aasta algusega võrreldes 22 protsenti ning Apple'i aktsia koguni 40 protsenti. Nasdaqi 2006. aasta staari ning möödunud aastal üheksa kuuga kaks ja pool korda kerkinud navigatsiooni- ning positsioneerimisseadmete tootja Garmini aktsia on aasta algusega võrreldes kukkunud kolmandiku võrra.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing