Vanglast vabanenud ei jää Tallinnas toe ja abita

Andrus Toompuu 22. aprill 2008, 00:00

Mittetulundusühingu Tallinna Hoolekande Keskus sotsiaaltöötajad on koostöös Tallinna linnaga aastaid tegelenud vanglast vabanenute nõustamisega ja majutamisega.

Kodutute, vanglast vabanenute ja nende rehabilitatsiooniga tegeldakse juba kaheksa aastat. Kuna vanglasse sattumine ja kriminaalne käitumine on tsükliline, siis väga suur osa vabanenutest vajavad üsna ühesuguseid tugiteenuseid - abi dokumentide vormistamisel, töökoha otsimisel, täitekohustuste täitmisel ja muude võlgade maksmisel ning sotsiaalsete oskuste treenimist.

Tänavu kolme kuuga on Suur-Sõjamäe majutusüksusest teenuseid saanud 18 vabanenut. Praegu on majutuses 10 vabanenut, päevakeskuse teenuseid on kasutanud 70 vanglast vabanenut, kriminaalhooldusalust. Alasi öömajas oli märtsikuus 106 isikust 21 vabanenut. Mullu oli Tallinna Hoolekande Keskuse teenuseid saanud isikute hulgas 188 vanglast vabanenud isikut, 2006. aastal oli see arv 151 ja 2005. aastal 158.

Eluaseme ja töökoha leidmine on aastate jooksul olnud peamised probleemid, millega suur osa vabanenutest ise toime ei tule. Olulised on ka alkoholilembus ja kriminaalse käitumise mustrid, mille tõttu kaotatakse leitud töökoht üsna kiiresti, ei suudeta hoida peresidemeid ja katkeb seos toimiva ühiskonnaga.

Õnneks toimib Tallinna resotsialiseerimise süsteem hästi ning tänu sotsiaalmajutusüksustele ja Suur-Sõjamäe tugikeskusele saavad ka vanglast vabanenud kohaneda normühiskonnaga, suurendades nii kõigi tallinlaste turvatunnet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing