Vaikust häirivad üksikud suured diilid

Romet Kreek 28. mai 2008, 00:00

Eilsel 83 miljoni kroonise käibega börsipäeval valitses börsil vaikus.

Saku Õlletehase aktsiaga tehti eile üks suurtehing, kus 194,96 kroonise hinnaga vahetas omaniku 380 000 aktsiat. Selle tehingu käive oli 74,08 miljonit krooni.

Kokku tehti õllepruulija aktsiaga tehinguid kuus, kogukäibega 71,18 miljonit krooni. Saku Õlletehase aktsia hind tõusis 1,6 protsenti, 194,02 kroonile ehk 12,40 eurole.

Olympic EG aktsia hind langes 2,9 miljoni kroonise käibega 0,9 protsenti, 34,42 kroonile ehk 2,20 eurole. Eesti Telekomi aktsia maksis 120,17 krooni ehk 7,68 eurot. Muutumatu hinnaga aktsia käibeks oli 2,7 miljonit krooni.

Teised aktsiad miljonikroonist päevakäibe künnist ületada ei suutnud.

Mis võiks sellise vaikse allapoole tiksumise lõpetada? Ilmselt mitte esimese kvartali tulemused, mille avaldamisega on ettevõtetel aega selle kuu lõpuni. Suurem osa tulemusi on avaldatud, aga ka viimase minuti avaldajate pink on pikk.

Ilma selleta, kui laias maailmas ei hakka taas fondidesse investorite raha sisse voolama, ei ole börsidel jätkusuutliku tõusu oodata. Samamoodi on lood ka meil. Baltimaade ohuks on jätkuvalt mõnda aega negatiivsete üldmajandusnäitajate avaldamine, mis just börsile raha ligi ei meelita. Ja kui me ise oma majandusse ei usu, siis kes peaks seda meie eest tegema?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:34
Otsi:

Ava täpsem otsing