Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Äp 5 aastat tagasi: Ehitusturu õitseaeg jätkub

ÄP 02. september 2008, 00:00

Eestis on ehitusturu mahu kiire kasvutempo kaasa toonud kvalifitseeritud tööjõu puuduse, samas välismaale teevad meie ehitajad järjest vähem tööd.

Tänavu teises kvartalis kasvasid ehitusmahud Eestis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes üle üheksa protsendi, mis on kaasa toonud kvalifitseeritud tööjõu puuduse eelkõige alltöövõtuga tegelevates firmades.

"Raskem on kokkuleppeid saavutada ja head alltöövõtjat leida," ütles ASi Remet juhatuse liige Tõnu Altnurme. Tema sõnul on mitmed ehitusfirmad seetõttu asunud töötajaid koolitama. Remet seda seni veel teinud ei ole.

Eesti ehitajatesse suhtutakse välismaal umbusklikult, põhjendas peamiselt Norrasse, Soome ja Rootsi ehitava ASi Kodumajatehas juhatuse esimees Lembit Lump. "Kuskilt kumab ikka see suhtumine läbi, et tegemist on ju endise Nõukogude Liiduga," ütles Lump.

Hetkeseis: Eesti ehitusettevõtted ehitasid 2008. aasta II kvartalis Eestis ja välisriikides eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 6% vähem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:42
Otsi:

Ava täpsem otsing