Reede 21. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Päev sõpradele

Signe Sillasoo 13. veebruar 2009, 00:00

Valentinipäeval, 14. veebruaril on sajandite vältel toimunud palju suuri ja olulisi sündmusi. 1859. aasta sai sel päeval Oregonist Ameerika 33. osariik, 1912. aastal Arizonast aga 44. 1918 võttis Nõukogude-Venemaa üle Gregoriuse kalendri. 1972 esietendus New Yorgis aga üks maailma hittmuusikale "Grease", 1980. aastal teine - "West Side Story".

Sarnasesse kultuurisündmuste nimistusse pretendeerivad aastate pärast ehk ka mitmed suurüritused, mis sel nädalavahetusel Eestis aset leiavad. Näiteks Vanemuises saab kuulda kauneid ooperiaariaid, Tartus, Pärnus, Tallinnas ja mujal aga sõbrapäevakontserte, kus esinevad Kimmo Pohjonen, Gerli Padar ja Koit Toome.

Et kõik suured üritused ühele päevale ei mahu, siis on ka 13. ja 15. veebruar täis tähelepanuväärivaid kultuuriüritusi. Estonias esietendub näiteks Giuseppe Verdi "Maskiball", kinolinale jõuab seevastu aga "Operatsioon "Valküür"" Hitleri diktatuuri hävitamise püüdest. 15. veebruari saab olema aga suur spordipäev, sest kõlab stardipauk 38. Tartu maratonile.

Suure hulga ürituste ja kaubanduses pakutava südamete ja kaardikeste hulluse keskel tasuks meeles pidada aga sõbrapäeva tõelist tähendust. Kui muidu kipub sõprade ja kallite inimeste meeles pidamine argipäeva tegemiste keskel ära ununema, siis vähemalt ühel päeval aastas, mis ametlikult kohe selleks loodud, tasuks nende kõigiga ühendust võtta. Head sõprade külastamist, neile helistamist, joonistamist ja kirjutamist!

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:59
Otsi:

Ava täpsem otsing