Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lugeja arvab

ÄP 16. veebruar 2009, 00:00

  Tallinna korteriturg ületas jaanuaris kõige pessimistlikuma prognoosi
 • Ootame veebruari tulemused ära, siis näeme veelgi üle ootuste madalaid tulemusi.
 • Ametlik statistika reageerib sellele lumelauasõidule alles umbes kuu aega hiljem ja oi-oi kus tuleb pikki nägusid. Meie võiks juba visualiseerida, kuidas jää sulama hakkab ja kortermajad müügimajadest üürimajadeks muutuvad.
 • Kõik on elementaarne. Uue, 150-200 m2 üldpinnaga maja ehitamise omahind on umbes 1 miljon krooni. Selle normaalne müügihind oleks seega 1,3-1,5 miljonit krooni. Vana maja müügihind peaks olenevalt amortisatsioonist olema 600 000 krooni kuni 1,2 miljonit krooni. Vaadake praeguseid hindu ja siis näeb igaüks, kui palju õhku on veel praegustes hindades. Kuni potentsiaalsed müüjad hõljuvad veel oma lootustega pilvedes, olukord ei parane. Vanasõna ütleb aga, et lootus on lollide lohutus.
 • Kukuvad hinnad kiiremini, tuleb ka aktiivsus kiiremini tagasi.
  Maakler: huviline tuleb, kui hinnaalandus on 50%
 • "Hinnad all 50%" kampaania müüks küll vist praeguses turusituatsioonis väga hästi.
 • Ei usu, et 50% hinna alandamine väga edukas oleks, sest valdav osa osta soovijatest ei saa endale korteri puhul lubada isegi 600 000 krooni suurust laenu või 1,6 miljoni kroonist laenu eramu puhul. Kardan, et pikk marineerimisperiood on veel ees.
  Arco Vara: odav maja osutub tegelikult kalliks
 • Kes buumi kõrgajal või ka praegu kinnisvara ostab, maksab ikka kõvasti üle - hinna ja reaalsissetuleku vahel on väga suured "käärid".

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:57
Otsi:

Ava täpsem otsing