Reinsalu silub teed Eesti Energiale

Kadrin Karner 06. märts 2009, 00:00

Eesti Energia kütuste valdkonna kommunikatsioonijuhi Katrin Kauna sõnul on viimaste aastate jooksul päris mitu riiki, sealhulgas Maroko, tundnud huvi Eesti Energia põlevkivi töötlemise oskusteabe vastu. "Kuna Marokos paiknevad ühed maailma suurimad ja küllaltki hästi uuritud põlevkivivarud, siis oleme Maroko esindajatega kohtunud ja rääkinud võimalikust koostööst, kuid milleski konkreetses kokku lepitud ei ole," selgitas Kaun.

Margus Reinsalu, kes on Maroko aukonsul Eestis, omab Marokos reaalset ärikogemust ning on aidanud Eesti Energiat ettevõtte teatel sealse tausta tundmaõppimisel ja õigete kontaktide loomisel.

Margus Reinsalu avaldas lootust, et Maroko ja Eesti Energia jõuavad pikaajalise vastastikku kasuliku koostööni. "Olen viinud Eesti Energia inimesed kokku Maroko valitsuse liikmetega ja nendele on jäänud Eestist, Eesti Energiast ja meil kasutatavast põlevkivi töötlemise tehnoloogiast ning suhtumisest põlevkivisse väga hea mulje," rääkis Reinsalu.

"Mul endal on hea meel, kui suudan midagi ära teha, mis on kasulik Eestile ja Marokole," märkis ärimees. Tema sõnul omab Maroko vaatamata sõltuvusele välismaisest energiast põlevkivivarusid, mis on kümneid kordi suuremad kui Eestil.

Maroko tunneb väga suurt huvi põlevkivi kasutuselevõtu vastu, et katta üha kasvavat energiavajadust. Reinsalu andmetel kasvab Maroko energiavajadus 600 megavatti aastas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:58
Otsi:

Ava täpsem otsing