Sõõrumaa sukeldub taas turvaärisse

Katre Pilvinski 19. november 2009, 00:00

"Vaatasin juba mõnda aega ringi, mis pakkumised on. Ja kui Pristis ostis Skorpioni ära, ega see info polnud tegelikult mullegi võõras, kuid mina pidasin seda tollel ajal liiga kalliks ostuks," kommenteeris Sõõrumaa.

"Tööd hakkan ma mehe kombel tegema. Ma olen üldse suhtlemisaldis tüüp ja pole välistatud, et igasugused ühinemised ja ostud-müügid siin turul võivad tulevikus rohkem ka seoses minuga toimuda," rääkis ta tulevikuplaanidest.

K Grupi ostuhinda ei soostunud Sõõrumaa avaldama.

Sõõruma ütles, et kui teda juba kevadel K Grupiga seostati, siis ta veel ei mõelnud firma ostmise peale. "Need spekulatsioonid on tõenäoliselt tulnud kasuks K Grupi arengule, aga mina tänaseni ei tea, kust need alguse said."

Sõõrumaa hinnangul on K Grupp tubli ettevõte, kellel on potentsiaali tõusta Eesti turvaturu liidriks, mis tähendaks tema enda loodud ESSi mantlipärija G4S troonilt tõukamist. Sõõrumaa oli turvakontserni ESS asutaja, hiljem muutus see välisosanike kaasamisega Falck Eestiks ning kannab praegu nime G4S.

"Tahame küll turuliidriks saada, kliendid võidavad sellest kõvasti, kuna kõik peavad hakkama oma rihma pingutama. Mina kavatsen usinasti kliente teenindada," märkis ta.

Turuliidri positsiooni hõivamisest rääkides lisas Sõõrumaa, et selles äris ei toimu midagi väga kiiresti.Sõõrumaa tahab turvaäris kanda kinnitada pikemaks ajaks. "Masuaeg pani mõtlema, et teenuseäri on kindlasti üks äri, mis ei kao siit kuhugi - seda on alati vaja," põhjendas ta.

K Grupi müünud Margus Laasi ütles Äripäevale, et müüs ettevõtte, kuna seda tahtis osta Urmas Sõõrumaa. "Ettepanek oli inimeselt, kes annab ettevõttele lisaväärtust. Sõõrumaad võib lugeda Eesti turvaturu brändiks number üks," põhjendas Laasi müüki.

Laasi on Sõõrumaaga samal arvamusel, et päevapealt ei muuda tehing turvaturul midagi, kuid muudatused toimuvad nelja-viie aastaga. "Arvan, et me pole suurimad, kuid oleme siis esimesed innovaatilisuses ja teeninduses," täpsustas ta.

Turvaettevõtete liit tervitab K Grupp Turvateenused OÜ ostnud ärimehe Urmas Sõõrumaa naasemist Eesti turvaärisse

Kahtlemata on turvaturu liidri G4S Eesti ASi positsiooni ohustamine väga ambitsioonikas ja keeruline eesmärk kõikidele ettevõtetele, kuigi esimesed muutused turujaotuses on juba toimunud. Pristis AS, omandades Skorpioni Julgestusteenistuse AS, on kindlalt tõusnud suurimaks kodumaise kapitaliga ettevõtteks ja hinnanguliselt edestab aastaid turvaturu teist positsiooni hoidnud Securitas Eesti ASi. Kindlasti toimub lähiaastatel turvaturu ümberjagamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:19
Otsi:

Ava täpsem otsing