Nõges: Tallinna börsil tavaline optimismipuhang

Birjo Must 04. jaanuar 2011, 18:09

Tallinna börsi viimaste päevade aktsiaralli on tingitud tavalisest optimismipuhangust ning peamiselt ostavad aktsiaid kohalikud investorid, rääkis investor Arvo Nõges.

“Eks ostjaid tahavad praegu rohkem osta kui müüjad müüa, aga aasta alguses peaks enamikel olema hea tuju ja eks siis oodatakse rohkem helgemat tulevikku,” arvas Nõges.

Tema meelest on tegemist tavalise optimismipuhanguga, kuna käibed ei ole nii suured, et börsil väga palju välisraha näha oleks. “Eks see vaikselt ka siiapoole tilgub. Lisaks jõuab kohale arusaam, et mõned asjad on odavamad võrreldes muu Euroopaga,” selgitas ta.

Nõgese hinnangul ostavad aktsiaid peamiselt kohalikud investorid. “Samas võib-olla on siin juba ka välisinvestorid, kes juba aasta lõpul ringi vaatasid. Ma kujutan ette, et eks ka fondid ostavad,” ütles Nõges ja lisas, et kui paar aastat tagasi kukkusid aktsiad kümneid päevi järjest, siis nüüd tehakse asja lihtsalt tasa.

Nõges ise plaanib nautida sõitu ning lihtsalt oodata ja vaadata. „Ma olen korralik investor, kes ostis asjad ära juba rohkem kui aasta tagasi. Tegin seda õigel ajal, enam ei ole tarvis osta,“ rääkis Nõges, kes hetkel naudib oma investeeringute kasvu.

Arvo Nõges oli 2010.aasta kevadel Äripäevas ilmunud eraisikutest börsiinvestorite TOPis 1. kohal, tema portfelli väärtus küündis tookord 42,47 miljoni kroonini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. January 2011, 11:52
Otsi:

Ava täpsem otsing