Ilves: kapo ei vaata, kas tegu on koalitsiooni või opositsiooniga

Silvia Kruusmaa 06. jaanuar 2011, 08:49

President Toomas Hendrik Ilves ütles Postimehele Keskerakonna esimehega seonduvat kommenteerides, et kapo ega politsei ei vaata üldse, kas tegu on opositsiooni või koalitsiooniga.

"Eesti president ütleb selliste asjade puhul midagi ainult siis, kui need on piisavalt tähtsad ja ohustavad põhiseaduslikku korda," selgitas Ilves, miks ta ütles, et ei saa lubada Keskerakonna kaasamist järgmisse valitsusse, kui nad pole hukka mõistnud Venemaalt valimiskampaaniaks salaja rahaküsimist.

President kinnitas, et see pole sugugi  ennekuulmatu, et politsei uurib niisuguseid asju, see on demokraatliku riigikorra juurde kuuluv asi: "Kapo ega politsei ei vaata üldse, kas tegu on opositsiooni või koalitsiooniga. Seda kinnitab ka, et mitmed võimuliiduga seotud inimesed – olgu siis omavalitsustes või ametnike seas – on saanud süüdistused ametialastes kuritegudes."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. January 2011, 08:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing