Ekspert: suhkrupaanika võib olla tellimustöö

Kaisa Gabral 12. jaanuar 2011, 10:16

Eestit tabanud suhkrupaanika võis olla mõne hulgimüüja või jaemüügiketi poolt kunstlikult tekitatud, ütles Tallinna Tehnikaülikooli tarbijakäitumise lektor Oliver Parts.

Ta rääkis ETV hommikuprogrammis "Terevisioon", et hiljutise tatraostupaanika ja praeguse suhkru massilise kokkuostu ajaline lähedus tekitab küsimusi."Siin on ju võimalik hulgimüüjatel või mõnel jaeketil väga oluliselt sellest teenida. See võib olla tõesti tellimustöö," ütles saatekülaline, lisades samas, et ta ei saa seda sajaprotsendiliselt kinnitada.

Partsi sõnul on paanika tekitamisel väga oluline roll meedial, kes on samuti kasu saamisest huvitatud. "Ta [meedia - toim.] saab sellepärast kasu, et inimesed loevad lehest, mis jälle juhtunud on, miks suhkrut ei ole ja mis probleem selle taga peitub." Parts ei välistanud, et mõni suhkru maaletooja või jaekaubanduskett on meediaväljaandele paanikakülvamise eest koguni maksnud.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2011, 08:55
Otsi:

Ava täpsem otsing